نکاتی در مورد نگهداری از ظروف چوبی

نگه داری از ظروف چوبی

مراقبت از ظروف چوبی نقش اساسی را در دوام این ظروف و طول عمر آن‌ها ایفا می‌کند. تا جایی که اگر نکات ضروری نگهداری از آن‌ها با دقت رعایت شود، این ظروف برای چندین نسل به یادگار خواهند ماند!

در مقابل در صورت رفتار نامناسب و بدون احتیاط کافی با با ظروف ساخته شده از چوب، این ظروف به سرعت دچار آسیب خواهند شد. نکات مراقبت و نگهداری از ظروف ساخته شده از چوب بسیار ساده هستند و عمل به آن‌ها آسان است. برای یادگیری نکاتی در مورد نگهداری از ظروف چوبی در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

مزایا و معایب استفاده از ظروف چوبی

همانطور می‌دانید، امروزه استفاده از ظروف چوبی به یک مد روز تبدیل شده است. اما مزایا و معایب استفاده از ظروف چوبی چیست؟

  • ظروف چوبی محصولاتی طبیعی هستند که از یک منبع فراوان و تجدیدپذیر، یعنی چوب ساخته شده‌اند. چوب 100% تجزیه پذیر است. ظروف بامبو، ساخته شده از درختان بامبو که به سرعت رشد می‌کنند و به سرعت جایگزین می‌شوند، بسیار سازگار با محیط زیست هستند. ظروف چوبی در مقایسه با ظروف پلاستیکی غیرقابل تجزیه که در جهان انباشته می‌شوند، ظروف چوبی برای حفظ محیط زیست انتخاب مطمئن‌تر و بهتری هستند. ظروف چوبی را می‌توان از هر نوع چوب سخت مانند توس و افرا نیز ساخت. بازیافت ظروف چوبی به رفع مشکل رو به رشد انباشت پلاستیک و سایر مواد و مضر در محل‌های دفن زباله و خاک کمک می‌کند.
  • دیگ مزیت استفاده از ظروف چوبی این  است که این ظروف عاری از مواد شیمیایی هستند. بنابراین استفاده از آن‌ها برای سلامتی انسان مفید است.
  • برخلاف ظروف چینی و شیشه‌ای، ظروف چوبی استحکام زیادی دارند. اگر یک ظرف چوبی را سهوا روی زمین بیندازید، نمی‌شکند.
  • در یک ظرف چوبی، محصولات غذایی برای مدت طولانی‌تری ذخیره می‌شوند، طعم طبیعی خود را حفظ می کنند. گاهی اوقات حتی با آنزیم‌های مفید غنی می‌شوند و عطر چوبی سبک را جذب می‌کنند. ظروف چوبی بوی خاصی متصاعد می‌کنند که به غذا منتقل می‌شود و به ظروف عطر و طعم خاصی می‌بخشد.
  • نگهداری از ظروف چوبی آسان است و این یک مزیت مهم برای استفاده کنندگان از این ظروف به شمار می‌رود. کافیست نکات مهم مراقبت از این ظروف را فرا گرفته و به آن‌ها عمل کنیم.

در مقابل مزایای چشمگیر استفاده از ظروف چوبی، قیمت نسبتا زیاد این ظروف را می‌توان به عنوان عیب مطرح کرد. اگر چه طول عمر و دوام بالای این ظروف قیمت بالای آن را به خوبی جبران می‌کند.

نحوه شستن ظروف چوبی

نحوه شستن یکی از مهم‌ترین نکات نگهداری از ظروف چوبی است. برای تمیز کردن ظروف چوبی کافی است از آب گرم و صابون ملایم مخصوص ظروف استفاده کنیم.

سپس سطح ظروف را با یک اسفنج یا پارچه نرم غیر ساینده به آرامی بشوییم.

پس از شست و شوی ظروف باید آن‌ها را با یک حوله نرم جاذب خشک کنیم.

اگر ظروف چوبی شما دارای لکه‌های غذا یا بوی بدی است، وقت آن رسیده است که تمیز کردن عمیق‌تری انجام دهید.

شما باید به باکتری‌هایی که باعث ایجاد لکه‌ها و بو می‌شوند حمله کنید تا مشکل را از بین ببرید.

در اینجا دو راه برای از بین بردن باکتری‌ها و بازگرداندن تمیزی به ظروف چوبی وجود دارد:

  1. راه اول: یک لیمو را از وسط نصف کنید و آب لیمو را روی تمام سطح کاسه بمالید.
  2. راه دوم: گزینه دیگر استفاده از مخلوط  سرکه سفید با آب به نسبت 1 به 5 است. این محلول را روی کل ظرف اسپری کنید.

بعد از اینکه از روش تمیز کردن عمیق لیمو یا سرکه استفاده کردید، بگذارید کاسه یک یا دو دقیقه بماند . سپس کاسه را کاملاً با آب گرم بشویید. از روش تمیز کردن صابون بالا برای تمیز کردن کل کاسه استفاده کنید.

 

نگه داری از ظروف چوبی

نحوه ضد عفونی کردن ظروف چوبی

نگهداری از ظروف چوبی و همچنین نحوه ضد عفونی کردن ظروف چوبی شامل مرحله روغن کاری نیز هست. چوب حاوی روغن‌های طبیعی است. تشخیص اینکه آیا یک کاسه چوبی به روغن نیاز دارد یا خیر، آسان است. یک کاسه چوبی در صورت نیاز به روغن خشک و کدر به نظر می‌رسد.

برای اینکه یک کاسه چوبی دوباره تازه و جدید به نظر برسد، باید سطح چوب را با روغن مناسب چرب کنید.

روغن کاری ظروف چوبی فرآیندی است که برای محافظت از سطح ظروف و حفظ درخشندگی آن‌ها انجام می‌شود. روغن کاری باعث می‌شود ظروف چوبی ماندگاری بیشتری داشته باشند.

اگر به تازگی ظروف خود را تمیز کرده‌اید، بگذارید چند ساعت در هوای آزاد خشک شود. سپس یک لایه نازک و یکدست از روغن معدنی روی آن بمالید.

یک روغن همه منظوره عالی برای استفاده در روغن کاری ظروف چوبی، روغن بذر کتان است. روغن زیتون،روغن گردو و روغن نارگیل نیز نیز برای این منظور مناسب هستند.

افزایش طول عمر ظروف چوبی

رعایت موارد زیر در نگهداری از ظروف چوبی و برای افزایش طول عمر ظروف چوبی ضرورت دارد:

  1. اجتناب از ماشین ظرف شویی: ماشین ظرفشویی حرارت شدید را برای تمیز کردن ظروف وارد می‌کند و این حرارت به ظروف چوبی آسیب می‌رساند. علاوه بر این اسپری کردن طولانی مدت ظروف چوبی با آب توسط ماشین ظرفشویی می‌تواند به آن‌ها آسیب برساند.
  2. اجتناب از مایکروویو: ظروف در مایکروویو در سطح مولکولی گرم می‌شوند. بنابراین استفاده از مایکروویو می‌تواند سلول‌های داخلی دیواره‌های ظروف چوبی را گرم کند.

نوسانات بزرگ و توزیع نابرابر گرما در چوب می تواند منجر به ترک در ظرف شود.

  1. اجتناب از خیس خوردن:اجازه ندهید کاسه چوبی شما برای مدتی خیس بخورد یا خیس بماند. کاسه را در اسرع وقت پس از شست و شو خشک کنید.
  2. اجتناب از سیم و اسکاچ ظرفشویی خشن: اسکاچ‌های ظرفشویی‌های ساینده و دارای بافت خشن می‌توانند سطح ظروف چوبی را خراش دهند. فقط از اسفنج یا یک پارچه شستشوی نرم استفاده کنید.
  3. اجتناب از مواد شیمیایی قوی: مواد شیمیایی قوی می‌توانند جذب چوب شوند و به چوب آسیب برسانند. صابون ظرف ملایم بهترین عملکرد را برای شست و شوی ظروف چوبی دارد.

نتیجه گیری

نگهداری از ظروف چوبی راه دوام و طول عمر این ظروف است. در صورتی که نکات مراقبتی مطرح شده در متن فوق را رعایت کنید، می‌توانید برای سال‌های طولانی از زیبایی ظروف چوبی خود لذت ببرید.

ظروف چوبی باکیفیت را می‌توانید از فروشگاه اینترنتی پارادایس خریداری کنید. مجموعه پارادایس تولید کننده و عرضه کننده انواع محصولات چوبی، از جمله ظروف پذیرایی و ظروف آشپرخانه است. خرید از مجموعه پارادایس به علت خرید مستقیم از تولید کننده و حذف واسطه‌ها کاملا مقرون به صرفه است. تنوع بالای محصولات عرضه شده در فروشگاه اینترنتی پارادایس دیگر مزیت خرید از این مجموعه است.

 

سوالات متداول

ظروف چوبی با محیط زیست سازگارند، دوام و استحکام زیادی دارند، برای سلامتی مفیدند و به غذا عطر و طعم خاصی می‌بخشند. همچنین نگهداری از آن‌ها آسان است.

بهترین روش شستن ظروف چوبی، شستن با آب گرم و صابون ملایم مخصوص ظروف است.

خیر. گذاشتن ظروف چوبی در مایکروویو باعث آسیب دیدن این ظروف می‌شود.

مهندس مردانی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *