
وقتی در آشپزخانه خود یک وعده غذایی یا میان وعده درست میکنید، گزینههای زیادی برای انتخاب تجهیزات و ظروف آشپزخانه در دسترس دارید. انتخابهای شما از کاسهای که برای مخلوط کردن استفاده میکنید، ظروف مورد نیاز برای پخت و پز و ظروف لازم برای سرو غذا متغیر است. تقریباً در هر آشپزخانهای میتوانید ظروف فولادی و پلاستیکی را پیدا کنید، اما تختههای برش، ظروف یا کاسههای چوبی نیز از جایگاه و محبوبیت خاصی برخوردارند. معرفی انواع ظروف آشپزخانه چوبی محبوب موضوعی است که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.
ظروف چوبی مناسب آشپزخانه
ظروف چوبی را میتوان به دو دسته کلی تقسیم کرد:
- ظروف چوبی مناسب آشپزخانه
- ظروف چوبی مناسب پذیرایی
محبوبترین و مهمترین ظروف چوبی آشپزخانه عبارتند از:
پاسماوری چوبی
- پاسماوری یکی از تجهیزات مهم آشپزخانه است که هم از نظر کاربرد و هم از لحاظ تاثیر در زیبایی محیط آشپزخانه حائز اهمیت است. کاربرد پاسماوری چوبی برای نگهداری مواد غذایی مانند چای خشک، قهوه، قند، شکر، نبات و …به کار میرود. پاسماوری اغلب در کنار سماور و در معرض دید قرار میگیرد. از این رو مهم است که از ظاهری زیبا بهرهمند باشد. پاسماوری چوبی گزینهای بسیار مناسب است که هم از نظر کیفیت و هم از نظر زیبایی ظاهر نسبت به سایر گزینهها برتری دارد.
-
جا ادویه ایی چوبی
- جا ادویهای چوبی وسیلهای مهم و کاربردی است که وجود آن در هر آشپزخانهای ضروری است. جاادویهایها به علت این که دائما مورد استفاده قرار میگیرند باید از مواد اولیه باکیفیت و بادوام ساخته شوند. بهترین ماده اولیه برای ساخت جاادویهای، چوب است. جا ادویه ایی چوبی علاوه بر طول و عمر و دوام بالا از زیبایی ظاهری زیادی نیز برخوردار است.
-
رولت خوری چوبی
- ظروف رولت خوری ظروفی کاربردی هستند که برای سرو و نگهداری مواد غذایی مختلف به کار میروند. انواع رولت خوری از جمله رولت خوریهای سرامیکی، مسی، سنگی، چینی و کریستال در بازار موجود هستند. اما مزیت مهم رولت خوری چوبی نسبت به سایر رولت خوریها در طول عمر زیاد، ظاهر زیبا، کلاسیک و خاص بودن آن است.
سینی چوبی
- سینیها جزو پرکاربردترین ظروف آشپزخانه هستند. حتما در هر آشپزخانه چند سینی در اندازه مختلف پیدا میشود. داشتن یک سینی چوبی در آشپزخانه میتواند نیاز شما به سینی را برای مدت طولانی پاسخگو باشد!
سینی چوبی دسته دار مدل مستطیل
سینی چوبی مدل مستطیل
بشقاب چوبی
- بشقاب چوبی هم برای آماده سازی و هم برای سرو غذا کاربرد دارد. بشقابهای چوبی به علت دوام، استحکام، زیبایی و طبیعی بودن خود در سراسر جهان با استقبال بسیار خوبی مواجه شدهاند.
اردو خوری چوبی
- اردو خوری یا ظرف سرو پیش غذا در آشپزخانه کاربردهای متنوعی دارد. ظروف اردو خوری سرامیکی را شاید بتوان متداولترین نوع اردو خوری دانست. ظروف اردو خوری چوبی نسبت به نوع سرامیکی آن جدیدتر، خاصتر و بادوامتر هستند.
نکات ضروری در نگهداری از وسایل چوبی منزل
رعایت نکات ضروری در نگهداری از ظروف چوبی طول عمر آنها را افزایش میدهد. مراقبت صحیح از ظروف آشپزخانه چوبی نه تنها آن را در وضعیت فیزیکی بهتری قرار میدهد، بلکه به بهداشتی ماندنها آن نیز کمک میکند. تمیز کردن صحیح ظروف چوبی فقط به آب و صابون نیاز دارد. خشک کردن این ظروف نیز به سادگی و با یک پارچه تمیز انجام میشود. یک نکته بسیار مهم در نگهداری از وسایل چوبی منزل این است که هرگز آنها را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید. همچنین برای تضمین طول عمر این ظروف از گذاشتن آنها در مایکروفر و در تماس با حرارت مستقیم خودداری کنید.
برای تضمین طول عمر ظروف چوبی از خیس خوردن طولانی مدت آنها اجتناب کنید و پس از هر بار شست و شو آنها را خشک کنید. زیرا ممکن است ترک بخورد.
اگر ظروف چوبی بوی غذاهایی مانند سیر را حفظ کرد، داخل آن نمک بپاشید و نصف یک لیمو را بمالید. اگر از ظرف چوبی برای گوشت خام استفاده شد، آن را با محلول 50/50 سرکه سفید و آب یا ترکیبی مشابه آب و سه درصد پراکسید هیدروژن بشویید. استفاده از روغن مناسب برای جوان سازی ظروف چوبی ضروری است. روغن معدنی مقاومت ظروف شما را در برابر آب و سایر عوامل خارجی بهبود میبخشد.
مقایسه ظروف چوبی و پلاستیکی
زمانی ظروف چوب را غیربهداشتی مینامیدند، اما امروزه نادرستی این عقیده ثابت شده است. نتایج یک مطالعه نشان داده است که برخی از گونههای چوب ویژگیهای ضدباکتریایی بسیار خوبی دارند. در حقیقت ظروف چوبی میتوانند به طور موثر باکتریها را از بین ببرند و در مقایسه با پلاستیکها مزایای بهداشتی واضحی دارند.
مزیت طبیعی چوب در ضد باکتری بودن میتواند به آن نسبت به مواد دیگر برتری بدهد. هم از نظر ایمنی و هم از نظر طول عمر. با وجود بهترین اقدامات محافظتی، پلاستیکها و سایر مواد میتوانند باکتریها را در خود جای دهند. خراشها و فرورفتگیهای ایجاد شده در تختههای برش پلاستیک، محیط خطرناکی برای نگهداری میکروبها ایجاد میکند. قاشقهای چوبی نیز میتوانند به همان اندازه در برابر باکتریها بیخطر باشند، اما برای قابلمهها و تابههای شما نیز مزایایی دارند. قاشق های چوبی با غذاهای اسیدی واکنش شیمیایی نمی دهند. قابلمهها و کاسهها را خراش نمیدهند و ذوب نمیشوند. چوب همچنین گرما را به سرعت منتقل نمیکند، بنابراین خطر سوختن دستهایتان روی ظروف چوبی را نخواهید داشت. بنابراین در مقایسه ظروف چوبی و پلاستیکی ظروف چوبی همواره برنده خواهند بود!
خرید ظروف آشپزخانه چوبی از پارادایس
خرید ظروف آشپزخانه چوبی از پارادایس به صورت آنلاین و از طریق وب سایت این مجموعه امکان پذیر است. مجموعه پارادایس تولید کننده و عرضه کننده انواع محصولات چوبی منزل از جمله موارد زیر است:
- ظروف چوبی
- میزهای عسلی چوبی
- دکوری چوبی
- استند گل
محصولات پارادایس از بالاترین میزان کیفیت برخوردارند. کیفیت این محصولات مشابه یا برتر از نمونههای خارجی محصولات چوبی است. به لحاظ قیمت نیز تولیدات مجموعه پارادایس در جایگاه بسیار خوبی قرار دارند. زیرا پارادایس تولید کننده محصولات چوبی است و عرضه این محصولات توسط این مجموعه کاملا بدون واسطه انجام میشود. با خرید آنلاین از مجموعه پارادایس ضمن بهرهمندی از کیفیت و زیبایی محصولات این مجموعه، در وقت و هزینه خود نیز صرفهجویی خواهید نمود.
سوالات متداول
پاسماوری چوبی، جا ادویه ای چوبی، رولت خوری چوبی، اردو چوبی و بشقاب و سینی چوبی مهمترین ظروف چوبی آشپزخانه به شمار میروند.
ظروف چوبی آشپزخانه نسبت به ظروف پلاستیکی زیباتر، بهداشتیتر و مقاومترند. همچنین طول عمر بیشتری دارند.
بله. ظروف چوبی آشپزخانه کاملا بهداشتی و ضد باکتری هستند.